ÇOCUK GİYİM SEKTÖRÜ HER DAİM BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
GOTS (Global Organic Textile Standart) sertifikasına sahip organik bebek ve çocuk ürünleri üreten Cigit Marka Direktörü Mert Eryılmaz ise sektörün gelişimini şu sözlerle değerlendirdi:
“Çocuk giyim sektörü her daim büyümeye devam ediyor. Bu durum markalaşmak isteyenler için bir fırsat kapısı oluştururken, büyüyen pazarda ayakta kalabilmek için en iyi, en kaliteli ve en uygun fiyatlı hizmeti vermek gerekiyor.”
“Türkiye’de 2010’dan bu yana organik, kaliteli ve en sağlıklı ürünleri müşterilerimize sunmak için çalışıyoruz” diyen Mert Eryılmaz, “Ebeveynler için en hassas oldukları konuların başında çocuklarının sağlığı geldiğini biliyoruz. Çünkü çocukluğun insanın ömrünün en yalın dönemine karşılık geldiğini ve geleceğin tohumlarının atıldığı yaşlar olduğunun farkındayız. Bu yüzden markamızı inşa ederken, çocukluğun huzura ve saflığa çıkan köklerinden ilham alıyoruz. Doğa dostu organik kumaş içeren bebek ve çocuk giyim ürünlerimizi özenle tasarlarken, tüm süreçlerde akıllı maliyet yönetimi yaklaşımını benimsiyoruz. Bu sayede maliyet avantajı yaratarak ürünlerimizi her çocuk için erişilebilir kılıyoruz” ifadelerini kullandı.
“SORUMLULUKLARIMIZI BİLEREK ÇALIŞIYORUZ”
Eryılmaz, “Organik bebek ve çocuk giyiminde sektörün öncülerinden biri olarak konumlanıyoruz. Çalışmalarımızı bu sorumluluğun bilinciyle yürütüyoruz. 13 yıl önce çıktığımız bu yolda Merter, Zeytinburnu ve Laleli gibi merkezlerde toptan ürün satışına ağırlık verirken, 2017 itibarıyla stratejimizi değiştirdik ve perakendeye yöneldik. 2018’de Global Organic Textile Standart (GOTS), yani organik ürün sertifikamızı aldık. İzmir, Ankara, Kahramanmaraş olmak üzere birçok şehirde mağazamız bulunuyor. Ayrıca müşterilerimiz bize online kanallarımız üzerinden de ulaşabiliyor. 2022 yılında 5 kat büyüme kaydederken, sürekli olarak gelişen bir sektörde olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2023’te de 10 kat büyüme kaydetmeyi hedefliyoruz. Çocuk ürünleri odaklı konsept mağazalarımızı hem yurt içinde hem de yurt dışında bir zincir şeklinde büyütmeye devam edeceğiz” dedi.
Kaynak : https://www.dha.com.tr/ekonomi/ebeveynlerin-onceligi-organik-kiyafetler-oldu-2196852
Büşra Seza Genç