İstanbul Kids
Fashion, 26 Haziran’da Ziyarete Açılıyor
Çocuk Hazır Giyim Pazarı Yüzde 25 Büyüdü
2019 yılının
ilk 5 ayında yüzde 25 büyüme sağlayan konfeksiyon bebe giyimi ve eşyası
sektörü, 26-29 Haziran tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen
37.Uluslararası İstanbul Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuarı-İstanbul Kids
Fashion’da buluşmaya hazırlanıyor.Fuara, 80 ülkeden 5 binin üzerinde ulusal ve
uluslararası ticari alıcı ile 200’den fazla markanın katılımı bekleniyor.
Pamina Giyim Tekstil CEO’su Efe Şenol:
“2019 yılında yüzde 10 civarında büyüme hedefimiz var” Bu yıl 37’ncisi gerçekleşecek fuara uzun yıllardık katılım sağlayan Pamina Giyim Tekstil, kız çocukları için özel gün elbiseleri üretiyor. Yıllık üretim kapasitesi 250 bin adet olan firma, üretimin tasarımından kesimine, dikiminden paketlenmesine kadar her aşamasını kendi bünyesinde gerçekleştiriyor. Satışlarının yüzde 90’ını yurtdışına yaptıklarını belirten Pamina Giyim Tekstil CEO’su Efe Şenol, “2018 yılında 6 milyon dolar seviyesinde ciromuz oldu. 2019 yılında yüzde 10 civarında büyüme hedefimiz var. Yeni pazarlarla birlikte aynı oranda ihracat hedefimizde de artış beklemekteyiz. Ağırlıklı olarak; Orta Doğu, Arapça konuşan tüm Kuzey Afrika ülkeleri, Fransa, İngiltere, Sırbistan, Rusya, Kazakistan ve ABD. Önümüzdeki zaman diliminde Amerika kıtasında ve Uzak Doğu’da yeni pazarlar keşfetmeye çalışacağız. Dünyada çocuk modasında tasarım odaklı ürünler daha fazla ön plana çıkmaya başladı. Bu da bizim gibi firmaları için önemli bir avantaj. Dünya genelinde halen ucuz mallar çok önemli bir yere sahip olsa da biz katma değeri yüksek ürünler üreterek, bu alanda farklılık yaratmaya çalışıyoruz” dedi.
“Bir önceki yıla göre artış sağlayacak 18 milyon TL ciro elde ettik” Cirosunun yüzde 60’ını yurtdışı satışlardan elde eden ve kız ve erkek bebek çocuk giyimi üreten NK Tekstil, yurt içi ve yurt dışında yüzlerce mağazada ürünleri satılan bir dünya markası. İstanbul Kids Fashion katılımcısı NK Tekstil İş Geliştirme Uzmanı Ümmet Koca, “Türkiye hazır giyim konusunda dünyaya adını duyurmuş, kalitesi ve hızlı aksiyon alabilme kabiliyeti ile tercih edilen bir ülke. Açıkçası pazar sıkıntısı yaşamıyoruz, yakın coğrafyamızdaki neredeyse her ülkeye satışımız var. Bu bölgelerdeki payımızı arttırma ve yerimizi sağlamlaştırmak adına adımlar atıyoruz. Hedefimiz daha uzak pazarlar. Amerika’ya, Avustralya’ya hatta Çin’e ürün satmamız gerekiyor. Kapasitemiz var, kalitemize güveniyoruz. İlerleyen dönemlerde fuar ve farklı organizasyonlarla bu pazarlara açılmak istiyoruz. 2018’in ikici yarısında yaşadığımız dövizdeki dalgalanma tüm imalat sektörlerini ciddi etkiledi. Satışlarımızdaki yerli/yabancı oranı ise bizi güçlü tuttu. İç piyasadaki daralmayı yurt dışı satışlarımızla kapatabildik. Bir önceki yıla göre artış sağlayarak 18 milyon TL ciro elde ettik. 2019’da, 2018’in yüzde 7-8 üzerinde bir satış rakamı beklentimiz var.” dedi.
Babydoll Yönetim Kurulu Üyesi Emre Otman:
“Yıllık ortalama 700 bin adet yeni doğan bebek tekstil ürünü üretiyoruz.” Dünya markası olma hedefiyle aylık ortalama 60 bin, yıllık ortalama 700 bin adet yeni doğan bebek tekstil ürünü üretimi gerçekleştiren İstanbul Kids Fashion katılımcısı Babydoll Yönetim Kurulu Üyesi Emre Otman,” Halihazırda üretimimizin yüzde 70’’ni ihraç ediyoruz. Bu oranı kısmen arttırmak ile beraber, asıl olarak pazar çeşitliliğinde bir artış sağlama hedefindeyiz. İhracatımızın büyük bölümünü Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Dubai gibi körfez ülkelerinin yanı sıra tabii ki Avrupa ve Rusya coğrafyası üzerinde yoğunlaşmak. Hedefimiz; var olduğumuz pazarlarda zayıflamadan, bir dünya markası olmak yolunda tüm kıtalarda ve ülkelerde ürünlerimizi aranan hale getirmek. 2018 yılı şirketimiz adına tam bir büyüme senesi oldu. Üretim yerimizi BOSAB sanayisinde 6000 m²’lik alana taşıdık.” dedi.
Kumaş Boyalarıyla Kendi Renklerinizi Yansıtın 26-29 Haziran tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde 80 ülkeden 5 binin üzerinde ulusal ve uluslararası ticari alıcı ile 200’den fazla markanın katılımıyla ziyarete açılacak olan İstanbul Kids Fashion, çocuk modasına dair yeni yaşam stili ve moda trendleri sunan bir ortak buluşma platformu misyonunu üstlenmiş durumda. Katılımcı firmalar, son sezon ürünlerini fuar alanında yer alacak Trend Alanı’nda sergileyecek. Katılımcı ve ziyaretçilerin yeni deneyimleri kucaklamak adına mutlaka ziyaret etmeleri gereken bir diğer bölüm de Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Tasarım Bölümü ortaklığıyla düzenlenen "Masalsı Kumaşlara Yolculuk" workshopu. Bölüm öğretim görevlileri Sayın Dr. S. Çiğdem Koçak ve Sayın Dr. Salimeh Amanjani, bölüm öğrencileriyle birlikte fuar ziyaretçilerinin de katılımıyla 4 gün boyunca keçe kumaşlardan çocuk aksesuarları yaratacaklar. Pamina Giyim Tekstil tarafından sağlanacak henüz renklendirilmemiş çocuk koleksiyonları ise, etkinliğe katılanlar tarafından hayal güçleri doğrultusunda batik boya tekniğiyle renklendirilecekler. Gün sonunda ortaya çıkan ürünler ise, etkinlikte bulunan sergi alanıda ziyaretçilerin beĞenisine sunulacaklar.